Nu de korte broeken weer uit de kast kunnen en er weer lekker buiten geleefd kan worden willen mensen ook vaak wat makkelijker eten. We willen niet lang in de keuken staan. En stevige kost zijn we ook wel zat na de wintermaanden. Deze maand een recept dat als voorgerecht kan worden gebruikt of tijdens een barbecue. En als het recept, dat voor 4 personen is, door 2 personen wordt gebruikt, is het een prima maaltijdsalade.
Bij warm weer de rosbief niet te lang buiten de koelkast houden. Ik wens u alvast smakelijk eten.Recept voor 4 personen
150 gram veldsla, 200 gram dungesneden verse rosbief, 500 gram aardbeien, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes.

Voor de dressing: 1 eetlepel suikervrije aardbeienjam (Ekoland, Zonnatura), 1 theelepel honing, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, peper en zout naar smaak.
De veldsla van de worteltjes ontdoen en over 4 bordjes verdelen. Aardbeien in plakjes snijden en over de veldsla leggen. Van de rosbiefplakjes een torentje draaien en deze over de borden verdelen.
Dressing over het geheel druppelen en als laatste de pijnboompitten en sesamzaadjes erover strooien.
Serveer deze salade met een lekkere meergranen pistolet. Maak een kruidenboter met halvarine en diverse kruiden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *