Ditmaal een recept van een tortilla. Ben zelf net terug uit Spanje en zag daar de tortilla’s in diverse varianten. Als je een dagje geen vlees wilt eten is het onderstaande recept misschien een aardig alternatief. Zorg dat je alle ingrediënten gesneden klaar hebt liggen, want het gaat in laagjes op elkaar in de pan. Het recept is voor 4 personen en geldt als hoofdmaaltijd.
Groentetortilla
2 el olijfolie
2 uien in dunne ringen gesneden
225 gr voorgekookte aardappelschijfjes
75 gr peen julienne
1 courgette in dunne plakjes gesneden (gebruik de kaasschaaf)
6 eieren
50 ml melk
50 gr geraspte kaas (30+)
zout en peperVerhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen in 5 minuten zachtjes gaar. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
Verdeel de aardappel, de wortel en de courgette in laagjes over de uien. Klop de eieren los met de melk, zout en peper.
Schenk het eimengsel over de groenten en verdeel het goed over de gehele pan (pan draaien).
Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel over de pan en laat de tortilla in ca. 20 minuten gaar en goudbruin worden.Als de tortilla gaar is gebruik je twee borden om hem heel uit de pan te halen.
Leg een bord op de tortilla en houd dit goed vast, dan draai je de pan om. Leg dan nog een bord op de onderkant van de tortilla en dan draai je het geheel weer om.
Snij de tortilla in 4 punten en serveer hem direct.
2 uien in dunne ringen gesneden
225 gr voorgekookte aardappelschijfjes
75 gr peen julienne
1 courgette in dunne plakjes gesneden (gebruik de kaasschaaf)
6 eieren
50 ml melk
50 gr geraspte kaas (30+)
zout en peperVerhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen in 5 minuten zachtjes gaar. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 minuten in de magnetron op 700 watt.
Verdeel de aardappel, de wortel en de courgette in laagjes over de uien. Klop de eieren los met de melk, zout en peper.
Schenk het eimengsel over de groenten en verdeel het goed over de gehele pan (pan draaien).
Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel over de pan en laat de tortilla in ca. 20 minuten gaar en goudbruin worden.Als de tortilla gaar is gebruik je twee borden om hem heel uit de pan te halen.
Leg een bord op de tortilla en houd dit goed vast, dan draai je de pan om. Leg dan nog een bord op de onderkant van de tortilla en dan draai je het geheel weer om.
Snij de tortilla in 4 punten en serveer hem direct.
Als je zelf je peen julienne maakt van een winterwortel, dan kan je de rest van de wortel gebruiken om een salade te maken.
Hiervoor kan je als dressing wat cottage cheese (hüttenkäse) met grof zeezout en gemalen peper gebruiken.
Een groene salade erbij kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk alvast.