Spaanse hamlapjes met tomatensla en ovenaardappeltjes (voor 4 personen)
500 gram hamlappen in blokken, 1 teen knoflook, 3 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gedroogde oregano, zout en vers gemalen peper, 4 eetlepels olijfolie, 1 foliepak aardappelpartjes (700 gram), 600 gram tomaten in partjes, 10 zwarte olijven, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1 rode ui in dunne ringen, 2 eetlepels gehakte peterselie.
Vijzel de knoflook met de 2 tl paprikapoeder en de oregano, snuf zout en 2 el olijfolie tot een pasta, meng dit met het vlees en laat een uur staan. Verhit oven voor op 200ºC. Meng aardappelen met 1 el olie en 1 tl paprikapoeder.
Verdeel de aardappelen op bakpapier op de bakplaat. Zet aardappelen 20 – 25 minuten in de oven. Zet de uiringen in wijnazijn. Meng na 10 minuten de tomaat en de olijven erdoor.
Breng op smaak met peper en zout en doe er 1 el olijfolie over. Haal het vlees uit de marinade maar dep het niet droog. Bak het vlees zonder extra olie 5 minuten. Strooi de peterselie over het vlees en serveer met de aardappelen en de tomatensla.